Inovativno Obrazovanje u ugostiteljstvu
Inovativno Obrazovanje u ugostiteljstvu

Studijsko putovanje u Portugalu

U sklopu projekta Cooking krajem rujna dvadeset stručnjaka, od kojih je 15 djelatnika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole te 5 djelatnika partnerskih organizacija koji provode stručno osposobljavanje, boravilo je u Portugalu gdje su se upoznali s gastronomijom te zemlje. Studijsko putovanje trajalo je od 25. do 28. rujna 2019. godine.

Na studijskom putovanju imali su priliku vidjeti tri različita načina na koja se odvija gastronomska djelatnost u maloj, srednjoj i velikoj sredini, odnosno koje su prednosti i nedostaci kulinarstva u odnosu na veličinu sredine.

Sudionici putovanja boravili su u malenom mjestu imena Vito gdje su na seoskom imanju imali prilike doživjeti autohtono, izvorno kulinarstvo. Pozvani su i u ugostiteljsku školu Alvito Professional School u kojoj je organizirana i radionica pripreme lokalnih delicija koju je vodio Chef Fenando Pena.

Sljedećih dana sudionici su posjetili grad Evoru, drevni UNESCO-m zaštićen grad te prekrasan pomorski grad Lisabon. Tijekom boravka u Portugalu, posjetili su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti, restorane i ugostiteljske škole te stekli znanja koja će svakako moći upotrijebiti i dalje prenijeti ostalim sudionicima Cooking projekta.